Вече сте горд собственик на тротинетка? Честито!! Нека тя ви служи вярно и безаварийно. А сега да обърнем внимание на някои основни моменти, които ще ви спестят време, нерви, пари и счупени кости.

  • Първото което трябва да направите е да заредите тротинетката на 100 процента. За по-подробна информация как да зареждаме и поддържаме батерията в оптимално състояние може да прочетете ето тук
  • Второто е да проверите налягането на гумите, изключително важно е то да се следи, за да не се пукат и да имате добър пробег. Можете да прочетете повече тук.
  • Следващата стъпка е да се провери дали сгъващия механизъм е правилно стегнат, дали има някакъв луфт в него, който трябва да се обере. Добре е да се проверят някои болтове дали са добре стегнати както в началото така и след 100-200 км каране. При нас в Go Electric Plovdiv тези първоначални проверки са вече направени.
  • Време е се качим и потеглим. В началото трябва да се внимава много докато се развие правилна техника на качване и потегляне особено за по-мощни тротинетки. Добре е винаги да се тръгва със засилване с крак и след като и двата крака са добре наместени да се подава газ с привеждане напред. При по-слаби тротинетки може водещия крак да се сложи отпред и да се оттласнем с другия. При мощни тротинетки е препоръчително да сложим първо задния крак, да се оттласнем с предния и след като сме стъпили и с него и сме се привели напред да подадем газ.
  • В началото отнема време докато накладките се напаснат и посвикнем със спирачната сила, затова не е добре да се ускорява прекалено много и да се разчита на спирачките. Първите няколко километра е добре да са на широко и спокойно място, за да се развие усет за възможностите на тротинетката. След това можем да минем на велоалеи, като препоръчителната скорост е 25 км в час, Повече е твърде опасно заради множеството препятствия които могат да възникнат под формата на кучета, котки, детски колички, деца, топки, камъни, шишета и още какво ли не. Дайте си повече време да добиете опит, не избързвайте защото обикновено самоуверените начинаещи падат още на първите километри.
  • Носете протекция, не е необходимо още в началото да купите всичко, но обезателно първото нещо което трябва да вземете е каска, след това ръкавици, наколенки и можете да завършите с налакътници. Ето статията къде можете да прочетете за протекторите
  • Спазвайте правилата за движение. Най-вече дайте време на шофьорите да ви видят, не се мушете в трафика и не пресичайте пешеходни пътеки на скорост. Прочетете повече за безопаснотта на пътя тук

Общо взето това са основните неща, които трябва да имате предвид в началото. Препоръчваме да прочетете всички статии в раздел Полезна Информация, тъй като всичко там е с практическа насоченост и е научено от годините опит в сервизната дейност и хилядите километри пропътувани от нас и нашата общност.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *