Екипировката е супер важна тема. След покупката на скъпа тротинетка, последното което бихте искали е да давате още пари. Но хубавата екипировка може да ви спести много болки и страдания, а и доста пари. Най-важно е да си вземете каска, трябва да бъде цяла каска, защото обикновено се пада по лице. Важно е да не е велосипедна защото те са правени за други скорости. Обикновено хората си взимат Ендуро каски със сертификати. Комбинацията с очила ги прави доста проветриви. Съществен недостатък е обаче намаленото периферно зрение заради рамките на очилата. При каране по шосе определено периферното зрение е доста важно. Добър вариант са адвенчър каските които могат да се ползват както с визьор така и да бъдат трансформирани в ендуро каски с очила. Ако носите каска задължително сложете отзад някаква мигаща червена светлина, която много подобрява видимостта ви от шофьорите. Комбинацията от габаритите на тротинетката и мигалката на каската е много добра.

След каската е важно да си вземете хубави ръкавици понеже отново опираме до характерния плонж напред който бива посрещнат първо от дланите.

След ръкавиците идва ред на наколенките. Също много важна част от екипировката. Една травма на коляното остава за цял живот, имаме нагледен пример в нашия екип с падане с 5 км в час довело до счупване на коляно, месеци болнични и физиотерапия.

Последната част от екипировката могат да бъдат налакътниците. Ако стигнете до тях може да се каже, че сте доста добре подготвени и отговорни . Един напълно екипиран водач буди повече уважение и толерантност у шофьорите и полицията, а това понякога много помага

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *